Hans True教授学术讲座
[发布日期:2014年03月26日 17:06:23 浏览次数:164]

Hans True教授学术讲座

题目:On the Determination of Critical Parameters in High-dimensional Dynamical Systems

时间:2014年3月28日(星期五)  15:00

地点:新实验楼211会议室(珙桐园对面)

主讲人简介:

Hans True教授,丹麦人,国际车辆动力学协会(IAVSD)主席、丹麦理工大学教授。1964年获博士学位,曾任德国弗莱堡大学应用数学研究所研究员,美国耶鲁大学应用科学学院客座讲师,哈弗大学应用物理学学院助教,宾夕法尼亚州立大学气象和应用数学系客座讲师,美国西北大学工程学和克莱姆森大学访问学者,英国利兹大学非线性研究所客座教授。曾作为高级专员曾受雇于丹麦国家铁路机构,并担任丹麦周刊"Ingeniøren"的兼职记者。会讲流利的丹麦语、瑞典语、英语、德语。科研工作突出,发表了上百篇高级别的论文,培养了许多博士和硕士,因此获得过富布赖特访问学者、克拉科夫矿业大学纪念奖章、俄罗斯圣彼得堡市金质奖章等。

内容简介:In many dynamical problems the solution depends on one or more parameters. A control parameter may reach a critical value at which the solution changes drastically, and it is very important to determine such a critical value with great accuracy. In dynamical solutions with a large number of degrees of freedom the determination must be done numerically. In this lecture we consider a situation in nonlinear systems where the solution of the problem is not unique, and the only correct method to find the critical parameter value will be described.